Trouwambtenaar

Jullie Trouwambtenaar

Ik ben buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) in de gemeente Houten en als zodanig beëdigd. Omdat ik al beëdigd ben kan ik in vrijwel iedere gemeente voor een dag benoemd worden. Voor het benoemen kan de gemeente waar jullie willen trouwen, wel kosten in rekening brengen. Dit is per gemeente verschillend, maar kan oplopen tot € 200,=. Er zijn echter ook gemeenten, die daar niets voor berekenen. Overigens is trouwen duur, er zijn gemeenten, die daar tot € 1200,= voor berekenen.

Een mogelijkheid waar tegenwoordig veel gebruik van wordt gemaakt, is gratis trouwen, gevolgd door een zogenaamd ceremonieel huwelijk (dezelfde dag of een andere dag); zo’n ceremonie verschilt slechts hierin, dat er niet een officiële, maar een semi-officiële akte wordt getekend.

De kosten, die ik reken, komen daar dan nog bij. Als je bij die gemeente aangeeft, dat ik jullie trouwambtenaar zal zijn, regel ik de rest met die gemeente.

Er is geen grotere eer dan betrokken te worden bij iets wat zo persoonlijk is als een huwelijksdag. Mijn werkwijze is dan ook zeer persoonsgericht.

Als jullie in Houten trouwen, klik dan eerst op mijn foto op deze pagina. Als je dan je voornemen om een huwelijk aan te gaan bij de gemeente Houten meldt (vroeger: in ondertrouw gaan), kun je daar aangeven, dat je door mij getrouwd wilt worden.

Een gemiddelde ceremonie duurt ongeveer 40 minuten. Overigens maakt het voor mij niet uit hoe lang de ceremonie duurt.