Mijn belevenissen

Hier houd ik sinds kort bij wat ik allemaal doe. Een frisse start (weliswaar tijdens Corona) want huwelijken mogen weer een beetje!

11 oktober 2020

Vrijdag 25 september heb ik gechat met K & T. Zij zijn het ‘bruidspaar’ dat ik op 22 en 23 oktober 2x mag trouwen tijdens een trouwbeurs in de evenmentenhal in Gorinchem. Deze beurs wordt georganiseerd door Trouwidee.nl. De ceremonies kunnen worden bijgewoond door belangstellenden om een idee te krijgen hoe een huwelijksceremonie eruit zou kunnen zien. Hoop natuurlijk wel, dat er meteen bruidsparen voor mij zullen kiezen. Een ceremonie om 17.15 en een om 19.30 en dat op beide dagen. Tussendoor een kennissessie over het schrijven van geloften.

Zondag 27 september nog een open dag gehad bij Studio 19C in Schalkwijk. Het was niet zo druk als voor de coronaperiode, maar toch met een vijftal bruidsparen gesproken.

En ook in deze periode privé wat drukker dan anders door de geboorte van Joah Rico, ons 4e kleinkind, op dinsdag 29 september.

Op donderdag 8 oktober gaven A & N elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Houten. Slechts 25 gasten, zonder feest erna; voor de bruidsparen blijft het door het coronaprotocol moeilijk om feest te vieren. In het gemeentehuis was het echter wel een feestje!

Vandaag verder gewerkt aan de 4 toespraken voor 22 en 23 oktober en even gebeld met N & S, die 1 september getrouwd zijn.

23 september 2020

De afgelopen twee weken heb ik het behoorlijk druk gehad, voornamelijk met privédingen. Maar de 16e september had ik wel een gesprek met A & N, die 8 oktober gaan trouwen. Leuk stel; zij hebben er zin in en ik ook. Meteen heb ik contact opgenomen met hun familie en andere gasten voor informatie.
En 18 september was dan het huwelijk van B & N in de raadzaal van de gemeente Houten. Een gezellige en toch nog intiem aanvoelende ceremonie, waar ook nog een traantje werd weggepinkt. N zag er prachtig uit, maar B zeker niet minder.

22 en 23 oktober mag ik 4 ceremonies verzorgen in Gorkum tijdens een trouwevent, lijkt me erg leuk om te doen.

Trouwens ook in de tussentijd prachtige recensies ontvangen van M & S en R & M. Kijk maar op mijn pagina recensies!

9 september 2020

En weer een nieuwe aanvraag, nu voor een huwelijk, dat wel heel erg gauw aan de beurt is: donderdag 8 oktober in de raadzaal van de gemeente Houten. 25 familieleden en vrienden zijn er bij als A & N hun liefde voor elkaar gaan verklaren door te trouwen. Door drukke agenda’s aan beide zijden kan ik pas een gesprek met ze hebben op de 18e; dat wordt dus in de 3 weken erna, dat ik -en ik niet alleen, maar ook de familieleden en vrienden- ‘hard’ aan het werk moet.

3 september 2020

Vandaag beloofden R & M elkaar eeuwige trouw in de tuin van haar ouders in de gemeente Molenlanden, waar ik voor een dag benoemd werd. Door het weer zag het er naar uit, dat de ceremonie in een tent zou plaatsvinden (die daar stond voor het feest, compleet met terrasverwarmers), maar gelukkig klaarde het weer op en kon de ceremonie in de open lucht plaatsvinden (gauw alles verplaatst, waarbij vele handen licht werk maakten). Zijn ouders, die nog steeds getrouwd waren net als die van haar en 3 oma’s waren er; wat een rijkdom!. Veel complimentjes gekregen, ook van het bruidspaar. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn ze allemaal lekker aan het BBQ-en. Ik ben benieuwd naar de recensie, die ze me zouden sturen. Mark Driessen van Driessensmaakvermaak.nl uit Nieuwegein maakte een foto voor mij. Zodra ik die heb zet ik ‘m hierbij.
Kortom: een geslaagde dag!

1 september 2020

Vandaag met mooi weer N & S door het huwelijk aan elkaar verbonden. Fort aan de Snel, een prachtige locatie. Zij een prachtige witte bruidsjurk en hij in een groen pak. Leuk om de familie en vrienden te spreken met wie ik al telefonisch/mail-en appcontact had. Een prachtige geluidsinstallatie en een aardige beheerder. Ik hoop, dat ik daar vaker mag komen voor een huwelijk. Waarschijnlijk ga ik beelden, die met een drone gemaakt zijn en andere camerabeelden van ze krijgen. Ik geef ze even een paar dagen de tijd om alles te verwerken en dan bel ik ze op voor een nagesprek.

28 augustus 2020

Zo, de speech voor het huwelijk van N & S is klaar. Ik wacht alleen nog op wat input. Dinsdag gaan ze elkaar het jawoord geven in Fort Aan de Snel in Schalkwijk. Hij is leerkracht op een basisschool èn hij zit bij de Vrijwillige Politie. Ik heb dus twee links met hem: de politie en docent zijn. Zij is marine bioloog. Bij mooi weer zitten we buiten en als het weer minder is, vindt de ceremonie binnen plaats.

Heb er veel zin in.

25 augustus 2020

En Houten is weer een echtpaar rijker. M & E zijn vandaag getrouwd in restaurant De Engel, een perfecte locatie voor zo’n klein gezelschap van 12 gasten: de opkamer. Natuurlijk hebben ze daar ook grote sfeervolle ruimtes, maar dit was hartstikke gezellig, bedankt Pim!
De bruid had een mooie witte bruidsjurk en de bruidegom (een gezellige man, die erg sociaal is en dus lekker babbelt) een prachtig blauw pak. Alle dames droegen een hoed, de één nog mooier dan de ander.
De broer van de bruidegom las een stukje voor uit de huwelijksakte.

Toen ik wegging, kreeg ik nog iets lekkers mee, wat E zelf gebakken had. Jammer, dat ik de bruidstaart niet kon zien èn proeven. De bruid had ook die zelf gemaakt.

Ook vanaf deze plek: M & E, gefeliciteerd!

22 augustus 2020

Nog een stel, dat door de coronacrisis moest besluiten hun huwelijk uit te stellen tot volgend jaar. M & H gaan nu op 25 september 2021 trouwen. Heb ze maar even een kaart gestuurd om de pijn te verzachten. Gelukkig was ik die dag nog vrij en kan ik ze dus nog steeds trouwen.

21 augustus 2020

Vandaag de toespraak afgemaakt voor het huwelijk van M & E op 25 augustus in De Engel in Houten. Het huwelijk vindt plaats in de opkamer, een kleine, maar sfeervolle ruimte, perfect voor zo’n klein gezelschap. Maandag alles uitprinten, kan het niet eerder doen, want ik wacht nog op een bijdrage van de broer van de bruidegom.
En vandaag alle daggasten (alleen vriend H nog) gebeld voor het huwelijk van B & N. Ik belde haar moeder net op het moment, dat zij bij N was, die de trouwjurk aan het passen was. Ben heel benieuwd!
Verder ook nog mijn toespraak en andere documenten naar M & S gemaild, kunnen ze fijn alles lezen wat hun familie over hen geschreven heeft.

20 augustus 2020

Wat een vreselijk leuk stel die twee, B & N uit De Bilt. Een fijn gesprek gehad, maar omdat ze binnenkort al gaan trouwen (op 18 september), moet ik wel snel aan de bak en daarvoor heb ik namen, mailadressen en 06-nummers van de daggasten nodig. Ik ga ze snel van ze krijgen, zodat ik ze aan het werk kan zetten.
En omdat ze de raadzaal van de gemeente Houten nog niet hadden gezien, zijn we daar even wezen kijken. Ze waren zeer te spreken over de zaal en de indeling!

17 augustus 2020

Vandaag wat administratie weggewerkt, kilometers en uren genoteerd en wat mensen gebeld voor wat informatie. Verder niets bijzonders.

15 augustus 2020

Wat was het warm vandaag, Maar wat een leuke locatie: Een boerderij, die de eigenaresse 1 jaar in bezit heeft, compleet met feestzaal en slaapplaats voor meer dan 20 personen. Alle daggasten blijven dan ook slapen. Een ceremoniemeester, die weet waar ze mee bezig is. Goed, gedaan hoor, Manon. De bruid zag er mooi uit en de bruidegom zeker niet minder in zijn mooie blauwe pak. Ze kwamen aanrijden in een mooie oude Mercedes. Een geslaagde bruiloft, zonder meer!
Heel veel huwelijksgeluk gewenst met jullie 3 kinderen!

14 augustus 2020

Leuk weerzien met de oude buren uit Diemen. Hun dochter mag ik op 12 december 2020 in Holten het ja-woord vragen. Een mooi paar, die D & K! Was een heel leuk gesprek met die twee enthousiaste mensen. Alles met ze doorgenomen van A tot Z.

13 augustus 2020

En weer een nieuwe aanvraag. Deze keer ga ik 18 september 2020 in de raadzaal van het gemeentehuis in Houten B & N in ‘den echt’ verbinden. Kort dag, dus meteen maar even gebeld en een afspraak gemaakt voor donderdag 20 augustus.

12 augustus 2020

Van de week kwam een nieuwe aanvraag binnen: vrijdagavond heb ik een gesprek met het bruidspaar. Ben heel benieuwd!

En aanstaande zaterdag heb ik mijn 3e huwelijk van dit jaar. Nu een huwelijk op een boerderij in Alphen aan de Rijn, waar ik M & S het ja-woord mag vragen. Alles is er klaar voor, alleen nog even uitprinten: de toespraak, de kinderaktes en de oud-Hollandse verklaring (die moet ik ook nog even verzegelen).

Maar nu: even rust!